popescu marin.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Timiş are nevoie de peste cinci milioane de lei pentru a achita restanţele din anii 2007-2009. Prof. Marin Popescu, inspector şcolar general adjunct, a declarat joi că datoria iniţială a fost de peste 14 milioane de lei, dar părţi din restanţe au mai fost achitate pe parcursul anilor.

„Datoriile au fost acumulate pe lucrări de reabilitare, reparaţii capitale la unităţi şcolare, utilităţi sau construcţii noi. În momentul de faţă, se virează bani către diverşi furnizori, sumele fiind primite de la Guvern. În cea de-a doua parte a lunii vom face plata a jumătate din datorii către constructori şi alţi furnizori de servicii”, a spus Popescu.

Cu toate că este o perioadă de criză, investiţiile Inspectoratului Şcolar vor continua în judeţ, prioritate având localităţile în care cifra demografică este în creştere. Pe de altă parte, Inspectoratul are restanţe către unele centre bugetare din Timişoara. „Acum, avem de la Consiliul Local Timişoara suma de 1,57 milioane de lei, pe care o vom repartiza spre trei centre şcolare din oraş”, a declarat Mariana Eftimie, inspector general al Inspectoratului Şcolar Timiş. Potrivit acesteia, plata restanţelor depinde de Consiliul Local care va include sumele necesare în rectificarea bugetară viitoare. AGERPRES