popescu marin.jpgInspectoratul Şcolar Timiş speră ca în anul 2011 să poată continua şi, eventual, finaliza, investiţiile demarate în urmă cu trei ani, cu excepţia şcolilor desfiinţate în urma comasărilor.

„Cu siguranţă, în anul calendaristic 2011 vom continua investiţiile demarate în 2007 şi care nu s-au finalizat. Cu siguranţă, nu vor mai avea loc investiţii acolo unde reţeaua şcolară are de suferit. Dacă vor avea loc comasări, acolo, investiţiile nu vor mai continua”, a afirmat Marin Popescu, inspector general al inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Printre priorităţile Inspectoratului figurează construirea unui nou sediu al instituţiei – deoarece, în prezent, îşi desfăşoară activitatea într-o clădire revendicată -, a unui bazin de înot performant, pentru elevii Liceului Sportiv, şi continuarea reabilitării termice a şcolilor, care ar aduce economii ulterioare substanţiale ale facturilor la încălzire.
În 2007, Inspectoratul Şcolar a început mai multe lucrări de reabilitare şi modernizare a şcolilor, pe bani guvernamentali, dar, la 39 dintre cele 40 de obiective, constructorii au rămas fără finanţare, iar şantierele ”au îngheţat”.

Pentru plata restanţelor, Inspectoratul Şcolar Timiş are nevoie de peste 10 milioane de lei. La acestea se adaugă alte 25 de milioane de lei necesari încheierii lucrărilor altor şantiere deschise în 2009 şi 2010. Odată cu trecerea şcolilor din administrarea Ministerului în subordinea Consiliilor Locale, problemele financiare s-au accentuat şi mai mult. AGERPRES