busoi diana.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Diana Buşoi, care suferea de cancer de mai mult timp, a încetat, sâmbătă, din viaţă la locuinţa sa din Craiova. Diana Buşoi, în vârstă de 37 de ani, membru PDL, era inspector general al IŞJ Dolj din aprilie 2005, însă în această perioadă, timp de aproape un an, a fost schimbată din funcţie, în perioada mai 2009 – mai 2010, cu Lelioara Nicola de la PSD.

În 2007-2008, Diana Buşoi a fost pentru o scurtă perioadă de timp deputat în Parlament în locul lui Marian Jean Marinescu care fusese ales europarlamentar. În 2008, Diana Buşoi a candidat pentru un post de deputat într-un colegiu din Craiova, însă a pierdut în favoarea liberalului Ionuţ Stroe care a câştigat la redistribuire.

Doctor în economie, Diana Buşoi a fost din 1997 şi până în 2005 profesor şi apoi director la Grupul Şcolar „Traian Vuia” din Craiova. Potrivit site-ului IŞJ Dolj, Diana Buşoi a publicat mai multe lucrări şi articole de management educaţional sau de specialitate printre care „Managementului Grupului”, Editura Reprograph Craiova, 2006, „Asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ românesc – standarde”, Editura Legis, „Managementul calităţii”, autor, Editura Sitech Craiova, 2005, „Ghid metodic de evaluare pentru învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar”, material auxiliar avizat MEN, Editura Info Craiova 1999, „Curriculum pentru şcoala profesională”, lucrare finanţată de Uniunea Europeană. În decembrie 2004, prin decret prezidenţial, i-a fost conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ în grad de cavaler”. AGERPRES