popescu marin.jpgInspectorul general şcolar de Timiş, prof. Marin Popescu, a declarat, vineri, că aşteaptă ca din ianuarie 2011 salariul să-i revină la valoarea pe care o avea înainte de diminuarea cu 25%.

„Eu ştiam că ordonanţa de reducere cu 25% a salariilor este valabilă doar până la data de 31 decembrie 2010, după care îşi încetează efectele, iar din ianuarie, cele 25 de procente se vor readăuga lefurilor”, a spus Marin Popescu.

El a rămas însă nedumerit când a aflat de la presă că s-ar putea ca retribuţia să nu-i mai revină la nivelul de dinainte de diminuare. Inspectorul general şcolar i-a primit, vineri, pe colegii săi protestatari, care au decis, spontan, să treacă şi pe la Inspectoratul Şcolar, după ce au mărşăluit pe la partidele de guvernământ. Tensiunea bugetarilor a crescut în momentul în care au fost întâmpinaţi de douăzeci de jandarmi care nu le-au permis să protesteze pe holurile Inspectoratului, ameninţându-i că îi vor amenda, deoarece îi au filmaţi pe toţi cei care au strigat în faţa sediului şcolar. Marin Popescu a detensionat situaţia, invitând delegaţia colegilor săi la discuţii.

„Îi cunosc pe toţi colegii mei profesori şi ştiu că nu sunt capabili de violenţe. Au vrut să-şi spună păsul în ceea ce priveşte legea educaţiei. Le-am spus că astăzi am transmis către unităţile de învăţământ ca directorii în consiliile profesorale să facă propuneri la legea educaţiei (…). Le-am dat ca termen data de 20 octombrie, după care propunerile lor de amendament le vom transmite Ministerului Educaţiei”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.AGERPRES