keresztely-irma.jpgIrma Keresztely, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Covasna, considera ca pretentiile sindicatelor din invatamant cu privire la salariile cadrelor didactice au devenit tot mai exagerate in ultima perioada.
Ea insasi profesor pentru mai multi ani inainte de a ajunge la conducerea ISJ Covasna, Irma Keresztely a declarat ca, desi nu sunt foarte mari, salariile din invatamantul romanesc nu pot fi considerate nicidecum mici, mai ales daca se face o comparatie obiectiva intre munca depusa si remuneratie.

„Sunt alaturi de cadrele didactice, sunt colegii mei de breasla, dar cred ca pretentiile sindicatelor din invatamant au ajuns deja mult prea exagerate. A devenit deja o problema de nivel national, profesorii raporteaza totul la sume de bani si am senzatia ca nimeni nu mai preda din pasiune si daruire, totul a devenit contra- cost, totul se reduce numai la bani”, a explicat Keresztely.

Aceasta a precizat ca, daca s-ar face o comparatie intre munca profesorilor si salariile acestora, s-ar ajunge la concluzia ca totul este normal si ca salariile din invatamantul romanesc nu pot fi considerate in niciun caz „de mizerie”. Irma Keresztely a tinut sa precizeze ca, in tarile occidentale, munca unui profesor este de opt ore pe zi, 40 pe saptamana si nu se limiteaza la orele tinute la catedra, profesorii din tari precum Anglia sau Austria implicandu-se foarte mult si in activitati de pregatire sau perfectionare.