Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Vasile Marc (PDL), a fost înlocuit marţi din funcţie, în urma depunerii demisiei, cu fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Adriana Doina Pană (PSD), Marc recurgând la demisie după ce a fost acuzat că se implică în campania electorală.

Vasile Marc a fost inspector şcolar general timp de un an şi 11 luni, iar în prezent candidează pentru un nou mandat de consilier judeţean din partea PDL. Numirea inspectorului şcolar general s-a făcut în prezenţa subprefectului Ovidiu Frenţ, care a remarcat că „se pune prea multă pasiune din zona politică spre învăţământ”, motiv pentru care a cerut încetarea aceastei practici.

La instalarea noului inspector şcolar general, inspectorul de limbi străine Mircea Seleuşan a anunţat că demisionează din funcţie, spunând că nu este de acord cu actuala viziune a Ministerului Educaţiei asupra legii învăţământului.

Adriana Doina Pană a fost, până la numirea în funcţie, director adjunct al Colegiului tehnic Infoel din Bistriţa, iar în anul 2009, timp de nouă luni, a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Noul inspector şcolar candidează, de asemenea, din partea USL, pentru un mandat de consilier judeţean, însă a anunţat că începând de marţi se retrage din campania electorală, pentru a putea pregăti examenele din învăţământ. AGERPRES