tanasescu_carmen.jpgInspectorul scolar general al judetului, prof. Carmen Tanasescu, s-a autosuspendat din functie pana la sfarsitul acestui an, ca urmare a numirii sale ca senator al Partidului
National Liberal, in locul unui coleg de partid care a fost ales in Parlamentul European.
„Suspendarea s-a facut la solicitarea mea, pentru a proteja institutia si a separa scoala de politica”, a declarat Carmen Tanasescu, care a preluat functia de senator, din partea PNL, la inceputul acestui an.

Carmen Tanasescu a precizat ca suspendarea din functia de inspector scolar general este o decizie personala venita in sprijinul scolii. „Nu doresc sa existe semne de intrebare despre activitatea institutiei si politic. Este o problema a momentului pentru ca mi s-a parut normal sa separ activitatea scolara de cea politica”, a subliniat Carmen Tanasescu.

In locul ei, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a numit-o pe Olga Mihaela Judele, profesor de limba romana la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli” din Fagaras. Olga Mihaela Judele este consilier local la Fagaras si presedinta organizatiei municipale a femeilor liberale.

Carmen Tanasescu a mai fost inspector scolar general in perioada 1998-2001. Dupa alegerile din 2004, a fost numita din nou la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean
Brasov din partea PNL.