visa_ioan.jpgUniversitatea Transilvania Brasov va demara in luna aprilie implementarea unui proiect finantat din fonduri structurale. Este vorba despre un Institut de Cercetare – Dezvoltare – Inovare – produse high-tech pentru dezvoltare durabila. Finantarea a fost obtinuta in cadrul programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice.

Ioan Visa, rectorul Universitatii Transilvania Brasov, spune ca grantul obtinut este de 20 de milioane de euro, 75% la din valoarea totala a proiectului, restul de 25% urmand sa fie sustinut din fonduri proprii.

”Proiectul va fi implementat de oamenii nostri, nu vom angaja pe nimeni din exterior, pentru ca ne dorim ca si know-how-ul sa ramana in interiorul institutiei”. Visa spune ca centrul va deveni unul dintre cele mai importante investitii din Brasov, pregatindu-se colaborarea cu firme de renume din domeniul energiei regenerabile.

”Institutul trebuie sa fie gata in trei ani, potrivit proiectului finantat din fonduri nerambursabile”, a mai spus Visa. De altfel, institutul este doar una din componentele viitorului campus universitar brasovean. Acestra va mai include si spatii de educatie pentru ciclul 2 – masteranzi – o parte de rezidentiat pentru studenti, dar si posibilitati de practicare a timpului liber. Deja partea de rezidentiat si spatiile de educatie au inceput sa fie construite, sperandu-se in aprobarea unui proiect de finantare de catre Ministerul Educatiei in valoare de aproximativ 75 milioane de lei. In total, campusul de la Brasov va necesita investitii de peste 60 de milioane de euro.