bani in mana.jpgReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui au declanşat o acţiune de control în toate şcolile din judeţ pentru a vedea dacă şi în ce condiţii sunt strânşi bani de la elevi.

„Se va administra un chestionar membrilor consiliilor reprezentative ale părinţilor pentru a vedea dacă în unităţile de învăţământ se colectează fondul şcolii. Dacă strângerea fondului este iniţiată de părinţi şi banii sunt administraţi prin asociaţiile de părinţi, nu avem nimic împotrivă. Dacă banii se strâng la iniţiativa directorilor şi sunt gestionaţi de către şcoală, atunci avem o mare problemă”, a declarat vineri inspectorul general şcolar adjunct, Doru Balan.

Cu ocazia controlului, se va verifica şi situaţia achiziţiei manualelor auxiliare despre care există suspiciuni că ar fi impuse în anumite şcoli de către cadrele didactice şi chiar cumpărate de acestea. „Avem nevoie de auxiliare didactice. Manualele sunt aşa cum sunt, nu au mai fost revizuite demult, programa s-a modificat. În unele cazuri nu este în concordanţă manualul cu programa şcolară. Dacă acestea sunt achiziţionate de părinţi şi nu de cadrele didactice, atunci nu este nicio problemă”, a spus Doru Balan.
Controalele în unităţile şcolare se vor desfăşura până la sfârşitul lunii ianuarie. AGERPRES