teclu_copsamica.jpgGrupul Scolar „Nicolae Teclu” Copsa Mica deruleaza din luna octombrie 2008 proiectul e-Twinning „Modalitati de optimizare a echipamentelor de calcul de catre elevi”. Proiectul este realizat impreuna cu Hauptschule Helmbrechts Germania, Liceul tehnic-vocational “Tzar Ivan Asen II” Asenovgrad Bulgaria si Cumhuriyet Ilkogretim Okulu Turcia.

In perioada 29 ianuarie¬-1 februarie 2009 la Copsa Mica se vor reuni echipele de proiect din Romania, Germania si Bulgaria, fiecare insotita de directorul institutiei, pentru a discuta rezultatele obtinute pana in prezent si impactul proiectului in scolile implicate.

Un alt scop al intalnirii este discutarea oportunitatii de a transforma proiectul intr-unul multilateral, de parteneriat scolar Comenius, care sa implice direct elevii inscrisi la profilurile servicii si tehnic, proiect care sa creeze elevilor motivatia de a invata si a descoperi prin colaborarea cu colegii lor, cele mai bune, originale si inovative solutii tehnico-economice de optimizare si marire a duratei de functionare a calculatoarelor.

In acelasi timp, intalnirea se vrea un schimb de experienta pentru directorii celor trei institutii de invatamant, acestia avand posibilitatea de a discuta in cadrul activitatii „Managementul institutiilor europene de invatamant preuniversitar” aspecte legate de modalitatile de pregatire si certificare profesionala a elevilor, asigurarea calitatii procesului instructiv-educativ, colaborarea scolilor cu autoritatile locale, agenti economici si alte institutii.