ok.jpgReprezentanti ai Universitatii de Vest din Anglia si ai Novalis Trust s-au aflat, zilele trecute, in vizita la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad. Intalnirea s-a desfasurat in cadrul Parteneriatului de Invatare 2007-2009, finantat de Uniunea Europeana prin Programul GRUNDTVIG.

Delegatii Universitatii de Vest din Anglia au dorit sa puna bazele unei colaborari intre Novalis TRUST – institutie de educatie si protectie sociala, infiintata in anul 1950 – si Asociatia „OAZA” din Arad alaturi de care UVVG colaboreaza în cadrul parteneriatului GRUNDTVIG intitulat: „Engaging in Intercultural Dialogue as a Basis for Developing Programmes in HE” .

La intalnire au participat: Jake Lukas – director si Maureen Smith din partea Novalis Trust, Jane Tarr si Nicholas Clough din partea Universitatii de Vest din Anglia – UWE (UK), prof. univ. dr. Vanda Stan, conf. univ. dr. Boia Stelean si Nicolae Turbatu, din cadrul Departamentului de Relatii Internationale, ca reprezentanti ai Universitatii de Vest « Vasile Goldis ».

Discutiile s-au indreptat asupra activitatilor si instrumentelor de diseminare a produselor proiectului GRUNDTVIG, aspecte foarte importante în viata managementului de proiect. Urmatoarea intalnire va avea loc la Bekescsaba, in luna martie, de aceasta data, delegatii UVVG participand la activitati colaborative de predare. „Colaborarea va avea ca efect schimbul de experienta in ceea ce priveste educatia adultilor si a capacitatii institutiilor implicate de a face fata nevoilor adultilor seniori, a celor tineri dar si copiilor provenind din medii dezavantajate si a pus deja bazele unei viitoare colaborari în cadrul unui proiect inovativ multilateral care va urmari continuarea relatiilor deja stabilite prin Parteneriatul de Invatare (UK, RO, HU). Aceste initiative aduc o valoare adaugata proiectului actual si deschid noi perspective si posibilitati de participare in cadrul unor programe cu dimensiune mai larga dar care se adreseaza tot unor grupuri dezavantajate si va avea în vedere deschiderea oportunitatilor de a accede la cursuri de formare in cadrul Institutiilor Superioare de Invatamant”, a declarat Florentina Tinc, coordonator Grundtvig.