univbc_intalniri.jpgDepartamentul de Consiliere Profesională din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat pe 11 decembrie cea de-a treia ediţie din ciclul „Întâlniri cu… Tâlc”. Tema acestei dezbateri „Procesul de învăţământ din China – realitate şi provocare” reprezintă un subiect de actualitate pentru studenţii aflaţi în plin proces de formare pentru cariera didactică, atractiv prin ineditul său şi prin oportiunităţile de dialog pe care le deschide.

Posibilitatea de a discuta cu studenţii o multitudine de aspecte concrete ale temei derivă din invitatul special al acestei întâniri, profesor Beatrice Enache, de la Şcoala Gimnazială Luizi Calugăra, judeţul Bacău, care a predat ca educatoare, limba engleză în grădiniţa RoungHuai din oraşul Zhuji, provincia Zheijiang, China, pentru o perioadă de 2 ani. Cu argumente în plus a contribuit la dezbatere şi conferenţiar universitar doctor Venera-Mihaela Cojocariu, care a beneficiat în perioada 30 mai-12 iunie 2012 de un stagiu de documentare în aceeaşi instituţie.

Organizarea şcolilor, desfăşurarea activităţilor, legătura cu familia, condiţiile de muncă şi de viaţă dintr-o grădiniţă chinezească, mentalitatea părinţilor şi a decidenţilor în legătură cu rolul şcolii în formarea tinerelor generaţii, investiţia statului în educaţie, atractivitatea şcolii din China pentru europeni, asiatici şi americani sunt doar câteva aspecte care au fost dezbătute în cadrul întâlnirii.