Noul an școlar debutează cu un program inovator de dezvoltare personală „Inteligență Emoțională și Leadership Transformațional în Performanță Educatională” adresat unui număr de 100 de elevi din Liceul Hyperion din București, director prof. Elena Pascu.

Programul este coordonat de startup-ul românesc Lideri de Elita SRL în parteneriat cu EI Learning Systems, Inc. (EILS), S.U.A., având ca obiectiv formarea liderilor în sfera leadership-ului transformațional pentru a maximiza în mod natural potențialulul personal și academic în vederea realizării unei schimbări pozitive și excelenței în educație. Programul, elaborat și atestat de către specialiști educaționali consacrați internațional, lansează un plan individualizat și integrat de dezvoltarea a abilităților de inteligență emoțională, leadership și personalitate, mai precis lideri transformaționali. Matricea de training este fundamentată științific, dar integrează și o abordare practică fermă, prin modele validate științific de peste 40 de ani în domeniile leadership, inteligență emoțională  și personalitate pentru abilitățile secolului 21.

Startup-ul “Lideri de Elita” este implementat prin proiectul „Dezvoltarea mediului antreprenorial  DEMOFIN – SV, ID SMIS 105541”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, Romania START UP PLUS, Beneficiar Egis Romania SA, partener Fundaţia World Vision Romania,  POCU82/3/7/1105541.

Dr. Delia Mateias, coordonatorul proiectului, este specialist educațional în ariile leadership, antreprenoriat și inteligență emoțională.  Cercetător Fulbright, acreditat de Comisia Europeană și busier UNDP, cu peste 15 ani de experiență transdiscipinară în cercetare și dezvoltare, in calitate de coordonator Delia consemnează „mi-am definit ca arie de interes domeniul inteligenței emoționale cu aplicații principale în leadership educațional.” Dr. Delia E. Mateias este corespondent exclusiv în Europa al organizației EI Learning Systems (EILS), SUA și cercetător afiliat la Universitatea George Washington, Departamentul de Științe a Deciziilor.

Proiectul Lideri de Elită își propune să contribuie la maximizarea performanței educaționale prin soluții integrate de e-learning și abordare holistică, vizând triada vectorilor educaționali: (a) program de training comprehensiv adresat cadrelor didactice, (b) atelier experiențial pentru elevi transformaționali și (c) atelier experiențial pentru părinți transformaționali. Activitățile se adresează elevilor/studenților, cadrelor didactice și părinților.

De asemenea, sub egida consorțiului Emotional Intelligence Training and Research Institute (EITRI) și EI Learning Systems (EILS), SUA startup-ul Lideri de Elita propune soluții integrate și specifice de dezvoltare a organizațiilor prin modele consacrate în sectorul public, dar și în mediul de afaceri.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa delia.mateias@gmail.com sau dmateias@gwu.edu