Internatele scolare din judetul Mures au intrat in atentia Inspectiei Sanitare

In urma unui control al Inspectiei Sanitare de Stat Mures, internatul Grupului Scolar Iernut a fost amendat cu 1.500 de lei, iar alte trei internate scolare din orasele Sangeorgiu de Padure, Miercurea Niraj si Sovata au primit avertismente pentru conditii de igiena precara.
“La Iernut, am dat amenda pentru neefectuarea curateniei. Am dat trei avertismente pentru lipsa autorizatiei sanitare, la Sangeorgiu de Padure si Miercurea Nirajului, iar la Sovata pentru curatenie”, a declarat seful ISS Mures, dr. Gabriela Uifalean. Ea a spus ca in toate internatele scolare dormitoarele erau supraaglomerate si nu respecta spatiul minim de persoana, cu paturi etajate, care prezinta pericol de accidentare.

Dr. Gabriela Uifalean a precizat ca la Internatul Grupului Scolar Iernut apa calda curenta vine intermitent, grupurile sanitare, mobilierul, pavimentul si lenjeria de pat sunt degradate si vechi, curatenia este necorespunzatoare, iar accesul in camere si la grupul sanitar pentru fete nu exista o delimitare fata de gradinita.

La internatul Grupului scolar “Sfantul Gheorghe” din Sangeorgiu de Padure, inspectorii sanitari au constatat ca mobilierul este deteriorat si vechi, in dormitorul si la grupul sanitar pentru baieti sunt pereti cu igrasie. In plus, internatul functioneaza fara autorizatie sanitara, intr-o cladire veche, retrocedata.

Seful ISS Mures a afirmat ca la Miercurea Niraj internatul scolar functioneaza fara autorizatie sanitara, dormitoarele sunt supraaglomerate cu paturi etajate, grupurile sanitare sunt neigienizate, iar pavimentul, tamplaria, mobilierul, lenjeria sunt vechi si uzate.

“Unitatea a primit numai avertisment, pentru ca se preconizeaza functionarea intr-o locatie noua din anul scolar 2008/2009”, a precizat dr. Gabriela Uifalean.

La Internatul Grupului Scolar “D. Kazmer” din Sovata s-a emis un avertisment intrucat mobilierul, mochetele si pardoseala sunt deteriorate, iar dormitoarele sunt supraaglomerate.

In cadrul aceluiasi control tematic, trei internate scolare din Targu Mures – cele ale Liceului de Arta, Liceului Economic “Transilvania” si Liceului “Avram Iancu” – au ramas fara autorizatie sanitara de functionare.