Inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica Mures au decis retragerea autorizatiei sanitare de functionare a internatului Liceului de Arta din Targu Mures, in urma unui control inopinat.
Inspectorii sustin ca cei 62 de elevi din internat au conditii demne de lagarele de munca fortata, adica geamuri batute in cuie, cate opt paturi intr-o camera, iesirile de incendiu incuiate cu lacate. Conducerea Liceului de Arta sustine ca internatul nu a mai fost zugravit de mai mult de 10 ani, deoarece cladirea este revendicata, iar pentru reabilitarea acesteia nu s-a investit niciun leu.

„Sunt de acord cu dumneavoastra ca situatia este critica, insa, dintr-un anumit punct de vedere. Liceul de Arta nu are o cladire proprie, toate i-au fost revendicate si nu s-a mai investit in ultimii 10 ani absolut nimic pentru reparatii. Exista un proiect de construire a unui campus pentru liceu”, a spus directorul Liceului de Arta, Florina Franceanu.

De cealalta parte, seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, Silviu Morariu, a precizat ca institutia a inceput un control in toate internatele din Targu Mures si ca ceea ce s-a constatat „este de domeniul fantasticului”. „Probabil ca ati observat ca ferestrele sunt batute in cuie, scara de incendiu e inchisa, camerele supraaglomerate, niste conditii total improprii pentru ceea ce se doreste a fi Targu Muresul in 2008. Noi am retras autorizatia de functionare si studiem chiar posibilitatea de inchidere a acestor unitati
scolare”
, a subliniat Morariu.