O conferinta cu tema „Noile miscari religioase: provocarea internetului” va fi sustinuta pe 16 mai, la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti, de Jean-François Mayer, expert federal al Guvernului elvetian.
Conferinta are loc in cadrul grantului-cercetare de excelenta „Implicatiile religiilor asupra
securitatii in contextul extinderii Uniunii Europene”, pe care Facultatea de Teologie Ortodoxa „Patriarhul Justinian” a Universitatii din Bucuresti il desfasoara in colaborare cu Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” si Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Valahia” din Targoviste.

Jean-François Mayer este membru al unor prestigioase institutii de cercetare internationale in domeniul sociologiei religiilor si autorul a numeroase carti, articole, studii, analize despre rolul religiei in lumea contemporana, fiind unul dintre cei mai apreciati specialisti din lume in domeniul noilor miscari religioase.

Intre anii 1991- 1998, Jean-François Mayer a activat ca analist pe probleme de afaceri externe si strategice pentru Guvernul Federal elvetian. Jean-François Mayer a predat la Universitatea din Fribourg ca titular de curs in studii religioase din 1999 pana in 2007. In aceasta calitate a sustinut numeroase conferinte la invitatia a numeroase universitati din intreaga lume.