Intrarom va informatiza 8.191 de unitati scolare

Compania Intrarom a castigat, pe 29 august, licitatia organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru dotarea cu laboratoare informatice a unui numar de 8.191 de unitati din invatamantul preuniversitar, valoarea contractului ridicandu-se la 432,38 milioane de lei (122,48 milioane de euro).
Intrarom va subcontracta 46% din valoarea totala a contractului catre Siveco Romania, adica 198,89 milioane de lei (fara TVA), se arata in anuntul privind licitatia.

Potrivit directorului de relatii publice al Intrarom, Magda Mischie, la licitatie au mai depus oferte companiile Asesoft International, Romtelecom (impreuna cu Softwin si Sysware) si Softnet, iar contractul se va incheia in luna decembrie 2008.

Impreuna cu Siveco, Intrarom va furniza statii de lucru, servere, laptop-uri, echipamente multifunctionale, videoproiectoare, aplicatii software de baza, antivirus si didactic, precum si servicii de instalare si instruire pentru cele 8.191 unitati scolare.

Compania Intrarom a fost infiintata in anul 1993 si este subsidiara Intracom Group din Grecia, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT&C din sud-estul Europei.

La nivelul anului 2007, filiala locala a grupului elen a raportat o cifra de afaceri de 188,5 milioane de lei, in regres cu 19,1% fata de anul precedent, in timp ce pierderile au scazut cu 51%, la 5,57 milioane de lei.

Printre cele mai importante proiecte derulate pe piata locala de Intrarom se numara informatizarea Companiei Nationale Loteria Romana (2003) si a Primariei Municipiului Bucuresti, ambele contracte, cu valori sub cinci milioane de euro, fiind castigate in anul 2003.

De asemenea, societatea a castigat, in luna ianuarie 2006, licitatia pentru realizarea primei etape de informatizare a Ministerului Justitiei si a Ministerului Public, valoarea contractului ridicandu-se la 19,5 milioane de euro.