Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din municipiul Botoşani va constitui, în premieră, începând cu anul şcolar 2018- 2019, o clasă de elevi înscrisă în învăţământul dual, a declarat inspectorul general şcolar al judeţului Botoşani, Gabriel Hârtie.

Potrivit acestuia, învăţământul dual va fi înfiinţat în baza unui parteneriat încheiat între Colegiul „Gheorghe Asachi” şi societatea comercială Elsaco Electronic, care prevede pregătirea a zece elevi în domeniul electric, cu calificarea electrician constructor. „Pentru Botoşani, învăţământul dual este o premieră. În alte judeţe, unde există firme mai puternice, acest tip de învăţământ are deja rezultate”, a afirmat Hârtie.

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic, la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. În baza actelor normative în vigoare, operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, burse la nivelul celor acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor. AGERPRES