Investitie de 11 milioane euro in Biblioteca Universitara Sibiu

univ lucian blaga.jpgUna din cele mai mari investitii din municipiul Sibiu, in valoare de 11 milioane de euro, a fost inaugurata pe 12 mai – noul sediu al Bibliotecii Universitatii de stat Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), o cladire construita pe parcursul a 15 ani de zile, pentru care au fost mutate cateva terenuri de sport si a fost deviat cursul unui rau, dupa cum a precizat rectorul ULBS, prof. Constantin Oprean.

“Aceasta constructie este a doua ca marime din municipiul Sibiu, cu 14.000 mp, prima fiind Complexul financiar bancar. Pe parcursul a 15 ani de investitii, am intampinat o serie de probleme”, a declarat Horatiu Cercel, patronul firmei constructoare, Concefa.

Proiectata in 1993 cu patru corpuri de cladire, actuala biblioteca a fost gandita initial numai ca sediu al Facultatii de Medicina. Ulterior, Facultatea de Medicina s-a construit langa biblioteca. Aula din interiorul bibliotecii, cu o capacitate de 241 de locuri, deserveste si Facultatea de Medicina.

In depozitul bibliotecii au fost transportate 110.000 de volume de carte, alte 54.000 de carti putand fi depozitate in rafturile salilor de lectura, situate pe patru nivele. Accesul in biblioteca este posibil si pentru persoanele cu dizabilitati. Pentru ca studentii si profesorii sa beneficieze de un confort sporit, s-au montat numai geamuri termopan si izolatii care protejeaza fonic cladirea, iar calculatoarele au un program de ultima generatie, care face mult mai usoara cautarea volumului dorit.