Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va investi 4 milioane de euro în Facultatea de Litere şi Arte, ceea ce va asigura condiţii mai bune pentru aproximativ o mie de studenţi şi cadre universitare, informează instituţia de învăţământ.

„Un nou proiect investiţional din cadrul Programului REGIO 2014-2020 este destinat creşterii calităţii învăţământului universitar din judeţul Sibiu, pentru aproximativ 1000 de studenţi şi cadre didactice din cadrul Facultăţii sibiene de Litere şi Arte. Aceştia vor beneficia de noi condiţii de studiu, mai bune, ca urmare a lucrărilor ce vor fi efectuate la clădirea de pe str. Banatului, nr 12. (…). Contractul de finanţare, în valoare totală de peste 18,9 milioane lei, a fost semnat electronic de către rectorul Universităţii sibiene, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu şi dr. Simion Creţu, director general ADR Centru, suma alocată ca finanţare nerambursabilă fiind de aproape 4 milioane euro”, precizează ULBS într-un comunicat de presă.

Echipa de management a universităţii estimează că data finalizării lucrărilor va fi chiar la începutul anului universitar 2022, respectiv până în 30 septembrie.

„La final, vom avea în centrul Sibiului 27 de spaţii de învăţământ moderne, dotate cu materiale didactice noi, tehnologii moderne, ce beneficiază de suport TIC, echipamente noi şi mobilier de specialitate, software didactic, aparatură de specialitate. Doar astfel vom construi pentru studenţii, colegii noştri şi pentru generaţiile viitoare o universitate a excelenţei, a dezvoltării şi a inovării”, a precizat rectorul Sorin Radu. AGERPRES