Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a transmis municipalităţii reşiţene scrisoarea de acceptare a cererii de finanţare aferentă proiectului „Acoperiş tip şarpantă cu mansardă la sala sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Municipiul Reşiţa„.

„În urma finalizării procesului de punctare a cererii de finanţare, proiectul a obţinut un punctaj de 35,91 puncte din 40 puncte maximum posibile, prin urmare, cererea de finanţare a fost acceptată la finanţare”, a declarat, marţi, Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Potrivit acesteia, valoarea investiţiei este de 2,25 milioane de lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie, respectiv, a sălii de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan Reşiţa, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare la procesul educaţional.

Proiectul prevede trei categorii de lucrări, şi anume, lucrări de modificare, de extindere şi lucrări de etajare şi consolidare. Practic, va fi reabilitată şi modernizată sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan Reşiţa şi va avea loc o extindere prin etajarea acesteia.
Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. AGERPRES