Noua cantina de la Colegiul Tehnic ”David Praporgescu” din municipiul Turnu Magurele a fost inaugurata pe 9 iunie, investitia avand o valoare de circa 300.000 euro si fiind realizata prin Proiectul Phare TVET 2004-2006 „Coeziune Economica si Sociala”.
Profesorul Teodor Mitroi, directorul colegiului in care invata aproape 1.100 de elevi, a declarat ca din acelasi program de atragere a unor fonduri europene nerambursabile fac parte achizitiile de echipamente de informatica si dotarile laboratoarelor de microproductie si practica, a caror valoare este de 200.000 euro.

Tot la Turnu Magurele, la Grupul Scolar ”Sf. Haralambie”, s-a facut receptia atelierului-scoala, reabilitat, de asemenea, prin Programul Phare TVET 2004-2006.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman, Luminita Pintur, a precizat ca suma atrasa aici, astfel, inclusiv pentru dotari, este de aproximativ o jumatate de milion de euro. Cladirea cuprinde un restaurant-scoala, un cabinet de alimentatie publica si altul de comert, laboratoare, ateliere de lacatuserie si motoare electrice.

Cele doua unitati de invatamant din Turnu Magurele au in componenta liceu si scoala de arte si meserii.