Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că, în cazul manualelor şcolare pentru clasele I şi a II-a, „cineva trebuie tras la răspundere”, subliniind că această problemă denotă „management prost şi ineficient” din partea guvernului.

„Denotă o guvernare ineficientă, dar asta nu este nicio noutate. (…) Am înţeles de la primul ministru şi de la ministrul Educaţiei că, din punctul lor de vedere, problema nu există. Eu văd că, totuşi, problema persistă. Nu trebuia să se ajungă aici. Eu cred că este un management prost, ineficient”, a spus Iohannis, luni, la Adevărul Live.

„Cineva trebuie tras la răspundere pentru această disfuncţionalitate”, a răspuns liderul PNL, întrebat fiind dacă ministrul Educaţiei trebuia automat schimbat în această situaţie.

Klaus Iohannis a mai precizat că susţine creşterea bugetului alocat Educaţiei şi a declarat că, în esenţă, nu este de acord cu organizarea unei a treia sesiuni a bacalaureatului, arătând că o astfel de soluţie nu face sistemul de învăţământ mai bun.

Iohannis a mai spus că religia poate fi materie opţională în şcoli şi a susţinut că nu ar fi bine ca imnul naţional să fie intonat în fiecare zi înaintea începerii cursurilor. AGERPRES