ISJ acuză Primăria municipiului Arad că blochează obţinerea a 30 de posturi în învăţământ

mladin_claudius.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, prof. Claudius Mladin, susţine că nu poate organiza concursul pentru ocuparea a câtorva zeci de posturi didactice auxiliare şi nedidactice, pentru şcolile şi grădiniţele arădene, din cauza administraţiei municipale. Potrivit acestuia, ISJ Arad a obţinut de la Ministerul Educaţiei Naţionale acordul pentru scoaterea la concurs a 30 de posturi didactice auxiliare şi nedidactice pentru învăţământul arădean.

“Urmare a solicitărilor primite din partea unităţilor de învăţământ care au funcţionat ani de zile cu deficit de personal, din cauza unor decizii greşite ale celor care au condus destinele învăţământului românesc, dar şi convingerii noastre privind necesitatea ocupării acestor posturi, pentru ca funcţionalitatea unor unităţi de învăţământ şi siguranţa copiilor să nu fie grav afectate, am obţinut acordul pentru a le scoate la concurs”.

“În baza Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic, pentru organizarea concursului, unităţile şcolare trebuie să solicite avizul administraţiei locale. Din păcate însă, în ciuda numeroaselor noastre solicitări, unităţile de învăţământ nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor obţinute, deoarece lipseşte avizul Primăriei municipiului Arad, motivat de neîncadrarea în bugetul alocat”, a declarat, marţi, prof. Claudius Mladin.

Potrivit sursei citate, ISJ Arad şi unităţile de învăţământ au efectuat toate demersurile legale şi au răspuns întru totul solicitărilor administraţiei locale, procedând la avizarea suplimentării bugetelor acelor unităţi şcolare care au solicitat acest lucru, în vederea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru organizarea concursului de ocupare a posturilor aprobate. Cu toate acestea, procesul de ocupare prin concurs a posturilor este în continuare blocat, în în mod nejustificat, de municipalitatea arădeană.

“Primăria municipiului Arad are de îndeplinit o formalitate, ea trebuind să îşi dea avizul, în interesul învăţământului arădean, al părinţilor şi elevilor, precum şi al persoanelor care pot ocupa un loc de muncă. Considerăm că reprezentanţii Primăriei sunt dispuşi să sprijine acest demers, care răspunde nevoilor imperioase ale învăţământului arădean. Dacă însă municipalitatea arădeană va continua să amâne acordarea avizului necesar scoaterii la concurs a posturilor, învăţământul arădean riscă să piardă 30 de posturi. Sperăm că nu va fi cazul şi că, cel târziu până la începerea noului an şcolar, se va demara procedura de organizare a concursului pentru ocuparea acestor posturi”, a conchis inspectorul şcolar general al ISJ Arad. AGERPRES