„Profesionalizarea carierei didactice – noi competenţe pentru actori ai schimbărilor în educaţie” este titlul proiectului lansat vineri, la Brăila, de Inspectoratul Şcolar Judeţean , care vizează instruirea a 1.000 de profesori din tot judeţul.

Proiectul, care îşi propune realizarea unei curricule de formare corelate cu competenţele identificate ca deficitare în judeţele Brăila şi Prahova, este realizat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi este finanţat prin Fondul Social European, valoarea sumei nerambursabile fiind de 12 milioane lei.

Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Educaţiei, Oana Badea, care a precizat că obiectivul acestui proiect este reprezentat de formarea şi dezvoltarea competenţelor personalului didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar, în vederea îmbunătăţirii managementului şi calităţii procesului educaţional.


„Pe parcursul derulării proiectului se vor elabora instrumente specifice de colectare de date şi se va crea un eşantion de aplicare a acestora. Pentru evaluarea importanţei formării continue a cadrelor didactice se va realiza aplicarea chestionarelor înainte şi după derularea programelor de formare şi colectarea de date la nivelul celor două judeţe”, a declarat Oana Badea. Proiectul se va derula pe parcursul a 24 de luni şi va fi implementat la Brăila de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic. AGERPRES