elevi scoala.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila recomandă conducerilor unităţilor şcolare din judeţul Brăila să nu dea curs solicitărilor Sindicatului Învăţământului Brăila cu privire la scoaterea elevilor în curtea şcolii în pauza mare, în zilele de 26 şi 27 mai.

„Unităţile de învăţământ sunt garantul respectării dreptului la educaţie a elevilor, majoritatea minori, iar dreptul cadrelor didactice de a protesta cu privire la nivelul salarizării acestora nu trebuie să se manifeste prin atragerea elevilor în acest tip de activităţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila recunoaşte dreptul membrilor de sindicat şi al profesorilor de a-şi manifesta nemulţumirea şi face apel ca protestele să se organizeze într-o formă decentă, fără implicarea elevilor”, se arată într-un comunicat semnat de şeful IŞJ Brăila, Cătălin Canciu.

Şeful IŞJ Brăila le reaminteşte profesorilor că „suntem în pragul examenelor naţionale – Evaluare Naţională şi Bacalaureat, iar angrenarea elevilor în activităţi de protest poate fi un factor de stres suplimentar faţă de cel firesc în această perioadă”.

Liderul Sindicatului Învăţământului Brăila, Valeriu Partene, a anunţat, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, că profesorii pregătesc proteste dacă Guvernul nu rezolvă problema salariilor mici din Educaţie. Protestul se va desfăşura în pauza mare, când clopoţelul va suna în continuu, timp în care elevii şi profesorii vor ieşi în curţile unităţilor de învăţământ, în semn de protest faţă de „subfinanţarea învăţământului românesc”. AGERPRES