Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a distribuit peste 1.600 de laptopuri pentru elevii din 38 de licee, prin intermediul proiectului cu finanţare externă ROSE.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a recepţionat 1.664 de echipamente digitale, în valoare totală de 693.016,4 euro plus TVA, dispozitive care au fost distribuite către cele 38 de colegii şi licee din judeţul Cluj, unităţi de învăţământ preuniversitar eligibile în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar (ROSE)”, se arată într-un comunicat trimis de ISJ Cluj.

Potrivit sursei citate, proiectul privind învăţământul secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE) este finanţat în baza acordului cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi îşi propune să contribuie la reducerea abandonului şcolar în învăţământul secundar şi erţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului naţional de Bacalaureat.

„Aceste echipamente achiziţionate prin proiectul ROSE pentru elevii din licee completează seriile de achiziţii similare realizate prin alte proiecte cu finanţare europeană, de către minister sau inspectoratul şcolar, în vederea creşterii capacităţii instituţionale a acestora de a utiliza conţinuturi, aplicaţii şi echipamente digitale, destinate îmbunătăţirii condiţiilor de predare-învăţare prin intermediul tehnologiei. În aceste zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a mai depus un proiect de finanţare POC, E-incluziune pentru acces la e-educaţie, în valoare de 5.098.754.99 lei, beneficiare fiind 12 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Dacă proiectul va fi aprobat, se va finaliza procesul de dotare cu echipamente digitale pentru elevi la nivelul judeţului Cluj”, declară inspectorul şcolar general al ISJ Cluj, Marinela Marc. AGERPRES