Peste 170 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar din judeţ vor beneficia de gradaţii de merit, cele mai multe sporuri fiind acordate profesorilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, inspectorul Georgeta Popescu.

Potrivit acestuia, pentru evaluare au fost depuse trei sute de dosare, dar doar 171 dintre acestea au fost aprobate pentru a primi sporul de 25% din salariul de bază pentru o perioadă de cinci ani. „Gradaţíile de merit acordate în acest an sunt în număr de 171. Dacă vorbim în procente, 15% au fost acordate personalului didactic auxiliar, 70% personalului didactic şi 20% pentru personalul de conducere. 21 de gradaţii au fost acordate personalului didactic auxiliar, 118 pentru personalul didactic şi 31 de gradaţii personalul de conducere”, a spus Georgeta Popescu.

Ea a mai menţionat că respectivul „bonus” se acordă dascălilor care au efectuat diferite acţiuni şcolare, precum şi celor care au participat cu elevi la concursuri şcolare şi olimpiade. AGERPRES