Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu Iulius Mall si Palatul Culturii, a organizat pe 4 decembrie a doua editie a proiectului educational “Pasi de copil in Iasul marilor zidiri”, dupa cum a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.
Programul, care a fost initiat in iunie 2007, este dedicat elevilor premianti proveniti din zonele defavorizate din mediul rural. “Asigurarea accesului copiilor din mediul rural la valorile culturale locale si nationale, educarea lor printr-o experienta emotionala directa, motivarea pentru largirea permanenta a orizontului de cunoastere, dezvoltarea comunicarii intre elevi si cadre didactice definesc reperele educationale ale acestui proiect”, a declarat Camelia Gavrila.

Astfel, 180 de copii din Mironeasa, Lespezi, Grozesti, Ciortesti-Serbesti, Alexeni-Garbesti, Dolhesti, Scheia-Alexandru Ioan Cuza, Trifesti, Romanesti au vizitat o serie de repere culturale din municipiul Iasi. Acestia au putut admira Sala Pasilor Pierduti si Planetariumul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Parcul Copou, Palatul Culturii si Manastirea Trei Ierarhi. In finalul vizitei, Mos Craciun le-a oferit la Iulius Mall daruri si clipe magice la Kids Land. „Copiii au primit si din partea Inspectoratului un pachet cu reviste, un pix, carti si dulciuri”, a precizat Camelia Gavrila.