bacalaureat4.jpgInspectorul general şcolar adjunct al judeţului Mureş, Illes Ildiko, coordonatorul examenului de Bacalaureat, a anunţat joi, că IŞJ a solicitat restrângerea centrelor de examinare, ca urmare a numărului mic de absolvenţi înscrişi, 4.059 de elevi, cu peste 1.000 mai puţini faţă de anul anterior.

‘Avem 4.059 de elevi înscrişi la examenul de Bacalaureat, cu 1.000 mai puţini decât ne aşteptam. Cei din seriile anterioare nu prea s-au înscris, după cunoştinţele mele. Şi cei de la liceele tehnologice sunt puţini, probabil nu vor să meargă mai departe, la facultate. La acest moment, nu vă pot spune câţi sunt din serii anterioare, pentru că aplicaţia nu ne arată. Iniţial, am propus 16 centre de examen, dar le-am reorganizat, am scris la minister şi sper să ni se aprobe’, a spus Illes, care a precizat că este vorba de comasarea a trei centre.

Illes Ildiko a arătat metodologia prevede organizarea unui centru la minim 250 de elevi şi că nu se poate permite organizarea unui centru de examen cu 90 de copii. Aceasta a precizat că la Liceul ‘Traian Vuia’ din Târgu Mureş sunt înscrişi la examenul de Bacalaureat sub 150 de elevi şi că din acest motiv s-a cerut comasarea cu centrul de la Liceul ‘Avram Iancu’. La două licee industriale din Sighişoara, unde sunt 91 de elevi înscrişi, s-a propus să se înfiinţeze o subcomisie, care să fie arondată altui centru de examen din localitate, iar centrul de la Liceul ‘Ioan Bujor’ din Reghin, unde s-au înscris însă doar 114 concurenţi, a fost propus pentru arondarea la un alt centru.

Adjunctul şefului IŞJ a precizat că anul trecut, în judeţul Mureş, 5.125 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat. AGERPRES