ISJ Mures va titulariza absolventii Universitatii “Spiru Haret”

dumitru matei.jpgInspectorul general scolar al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa organizate pe 30 iulie 2009, ca trei dintre cei 56 de absolventi ai Universitatii ‘Spiru Haret’ inscrisi la concursul de titularizare din acest an au reusit sa se titularizeze pe posturi, in timp ce alti trei au posibilitatea de a deveni suplinitori in urma notelor obtinute.

“Ce au facut altii (de la alte inspectorate scolare – n.r.), nu stiu. Eu mi-am asumat raspunderea, nu i-am scos din concurs si imi asum responsabilitatea. Atat timp cat actiunea este legala, ministerul trebuie sa fie de acord”, a declarat Dumitru Matei.

‘La concursul de titularizare au depus dosare care au fost validate 56 de absolventi. In urma evaluarii, 3 absolventi s-au titularizat si 3 au posibilitatea sa ocupe un post de suplinire, ceea ce inseamna 0,02% din numarul total de concurenti (1.890 de candidati – n.r.). Din 2004 pana in momentul de fata s-au titularizat in mediul rural 30 de absolventi de ‘Spiru Haret’. Sunt titulari in invatamant, functioneaza in baza unor acte de studii considerate valabile si nu li se poate intampla nimic. Pentru cei din acest an, noi, cei care suntem aici, purtam responsabilitatea, in baza declaratiei pe care au dat-o (privind studiile – n.r.)’, a spus Matei.

Acesta a precizat ca, in momentul in care Ministerul Educatiei a transferat acest concurs Inspectoratului Scolar Judetean, acesta si-a asumat raspunderea de a-i primi in examen pe absolventii respectivi.