IŞJ Olt a decis ca elevii să intre în şcoli numai pe poarta principală pentru a putea combate absenteismul

elevi scoala.jpgAccesul în unităţile de învăţământ, în intervalul orar în care se desfăşoară cursurile, se va face numai pe intrarea principală din şcoli, afirmă inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, care menţionează că prin această măsură se urmăreşte creşterea prezenţei la ore a elevilor, dar şi a gradului de siguranţă.

“În vederea creşterii siguranţei elevilor şi personalului didactic din unităţile de învăţământ din judeţ, în baza protocolului cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean i-am rugat, i-am notificat, pe directorii unităţilor de învăţământ să ia măsurile necesare astfel încât pe durata desfăşurării întregului proces instructiv-educativ, porţile de acces în perimetrul unităţilor şcolare să fie închise şi asigurate, rămânând ca accesul în incinta unităţilor de învăţământ să se realizeze doar pe o singură intrare, de regulă, intrarea principală, urmând ca celelalte căi de acces să fie deschise doar la orele cu flux mare şi evident la intrarea şi la ieşirea elevilor de la cursuri”, a declarat joi Felicia Man.

Măsura vine în condiţiile în care în multe şcoli din judeţ, din mediul urban, au fost instalate sisteme de acces cu interfon şi rezultatele sunt pozitive, în sensul unei mai bune prezenţe la cursuri, dar şi a creşterii gradului de siguranţă. “Se observă deja rezultatele, în sensul că în luna septembrie 2013 au fost înregistrate mai puţine absenţe decât în septembrie 2012. Diferenţa este de aproape 3.500 de absenţe, dar trebuie să urmărim în continuare ce se întâmplă şi cum au evoluat lucrurile în octombrie, ce se va întâmpla în noiembrie. Am solicitat o monitorizare mult mai strictă a absenţelor şi o legătură mai strânsă şcoală-familie”, a completat Felicia Man.

Pentru scăderea absenteismului, şefa ISJ Olt pune accent pe îmbunătăţirea comunicării cu familia celor care absentează, cu autorităţile locale. “I-am rugat pe directori să ia măsuri când un elev absentează. Să nu se rezume la a înregistra absenţele şi a le comunica Inspectoratului Şcolar. Să comunice cu familia, să afle cauzele şi în cazul în care fenomenul se repetă, să comunice cu primăria localităţii şi să ajutăm ca elevii să aibă acces la educaţie”, a mai spus inspectorul şcolar general al ISJ Olt. AGERPRES