clasa_goala_250.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) monitorizează lucrările de pregătire a unităţilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Teleorman, Luminiţa Pinţur, reparaţiile efectuate reprezintă în această perioadă un obiectiv pe care inspectoratul doreşte să îl ducă la finalizare cu mult înainte de 15 septembrie.

„În ceea ce priveşte începutul de an şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman este preocupat de asigurarea în bune condiţii a acestui debut. Echipe de inspectori se deplasează deja în unităţile de învăţământ preuniversitar pentru a monitoriza autorizarea sanitară a unităţilor de învăţământ, situaţia pregătirii acestora, a stadiului igienizării acestor unităţi de învăţământ pentru începutul noului an şcolar. Procesul este în derulare, însă conducerea inspectoratului asigură faptul că în 15 septembrie va fi o dată în care unităţile de învăţământ vor avea bune condiţii de primire a elevilor şi cadrelor didactice. În colaborare cu consiliile locale se realizează acest proces. Şi monitorizarea pe care o avem, o realizăm în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ, Luminiţa Pinţur.

În anul şcolar 2013-2014, 368 de unităţi au fost verificate înainte de începerea cursurilor. Echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman au constatat la acea dată că 82 de unităţi de învăţământ nu pot primi autorizaţie de funcţionare. Cele mai multe aveau anexe care nu erau întreţinute corespunzător, curţi interioare neamenajate ori nu aveau apă curentă. AGERPRES