Adjunctul Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Virginel Iordache, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca pana la inceputul semestrului II al anului scolar viitor, institutia va elabora o culegere cu tipuri de subiecte pentru examenul de titularizare.

“Ceea ce facea Centrul National de Evaluare si Examinare intr-o luna si jumatate comisia noastra de evaluare a facut intr-o zi si jumatate, iar daca la nivel national se strecurau greseli in enunturile subiectelor, aici nu s-a inregistrat nicio greseala”, a afirmat Iordache.

El a sustinut ca profesorii din comisie nu se cunosteau intre ei dinainte, ca au fost anuntati personal de cei de la ISJ sa se prezinte pentru elaborarea subiectelor si li s-a inaintat schema dupa care trebuiau sa elaboreze subiectele. Totodata, Iordache a spus ca plata profesorilor a fost mai mult simbolica si din acest motiv ei vor avea prioritate la obtinerea salariilor si gradatiilor de merit. El a precizat ca evaluatorii au primit 50 de lei, impozabili, iar supraveghetorii doar jumatatea acestei sume.

Adjunctul ISJ Suceava a aratat ca in raportul pe care il va trimite la Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii va propune achitarea unei taxe de examen. “Numarul celor care se vor inscrie va fi mai mic, dar si plata cadrelor didactice implicate in examen va fi la justa valoare a muncii lor”, a precizat Iordache.