ene gabriela.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea propune guvernului ca microbuzele şcolare să fie scutite de plata costurilor de drum, a declarat, luni, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriela Ene.

„Propunerea noastră care cred că va fi îmbrăţişată şi de alte judeţe, este ca rovinieta, licenţa de drum şi asigurarea pentru microbuzele şcolare să nu fie plătită, pentru că aceste maşini nu fac muncă de profit. Şi, până la urmă, costurile pentru aceste proceduri sunt finanţate tot de stat şi se întorc tot la stat, deci nu îşi are rostul mutatul banilor dintr-un buzunar într-altul”, a precizat Gabriela Ene.

Inspectorul şcolar spune că a discutat şi cu prefectura această variantă şi a primit asigurări din partea prefectului Petre Ungureanu că va sprijini această iniţiativă a ISJ Vâlcea la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Gabriela Ene mai adaugă faptul că ar fi oportună şi o diminuare a taxelor pentru reautorizarea ISCIR a centralelor termice din şcolile din judeţ.


„Şi aici întâmpinăm greutăţi financiare destul de mari cu taxele ce trebuie achitate pentru a reautoriza centralele. Iar o taxă este în jur de 4.000 de lei. O sumă colosală pentru o şcoală. Şcoala nu este o firmă, nu se autofinanţează, nu produce profit financiar”, a mai spus Gabriela Ene. AGERPRES