microbuze_scolare_.jpgÎn urma comasării câtorva zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui odată cu începerea noului an de şcolar, a crescut numărul solicitărilor de microbuze şcolare pentru transportul elevilor în centrele de comună la cursuri.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, în judeţ au fost înregistrate 42 de solicitări de microbuze de la un număr de 30 de şcoli. Şefii învăţământului vasluian susţin că din cele 42 de solicitări, doar 4 vor fi onorate.

‘Noi am întocmit documentaţia şi am trimis-o la Bucureşti. Ni s-a transmis că judeţul Vaslui va primi patru microbuze şcolare. La nivel naţional sunt în jur de 170 de microbuze, care au trebuit împărţite în toate judeţele. Când vor veni cele patru maşini le vom distribui cu prioritate la şcolile ce nu au niciun alt mijloc de transport şi unde elevii trebuie să meargă din satul în care şcoala a fost comasată la instituţia de învăţământ de la centrul de comună’, a declarat marţi pentru AGERPRES Vasile Ursanu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.


În acest an 46 de unităţi de învăţământ din întreg judeţul au fost închise, iar fiecare şcoală avea în medie câte zece elevi. Potrivit ISJ Vaslui, în prezent numărul elevilor care sunt nevoiţi să facă naveta este mai mare decât anul trecut în umra comasării şcolilor mici cu cele din centrele de comună. În prezent peste o mie de elevi din mediul rural fac naveta zilnic pentru a-şi continua studiile. AGERPRES