IŞJ Vrancea a solicitat Guvernului 40 de microbuze şcolare noi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea ar avea nevoie de cel puţin 40 de microbuze şcolare noi, cele aflate în uz, deşi funcţionale, fiind depăşite fizic, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

“Pe raza judeţului Vrancea avem 89 de microbuze şcolare care sunt funcţionale, dar cu probleme. Multe dintre ele sunt depăşite fizic. Împreună cu Prefectura Vrancea, s-a făcut un necesar pe judeţ şi s-au solicitat Guvernului 40 de microbuze şcolare. Am înţeles că proiectul este în derulare şi microbuzele vor veni cât de curând”, a declarat inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Multe dintre microbuzele şcolare folosite provin din primul lot primit în Vrancea, cu circa 11 ani în urmă şi ar fi trebuit casate, însă, în lipsa unora noi, acestea au fost reparate de-a lungul timpului pentru a putea asigura pentru transportul elevilor în siguranţă.

Lipsa şoferilor este o altă problemă cu care se confruntă transportul şcolar, majoritatea şoferilor fiind angajaţi ai primăriilor. “O mică parte şoferilor sunt angajaţi la şcoli. Nu avem norme pentru această poziţie. Primăriile sunt cele care trebuie să angajeze şi este o mare problemă aici, pentru că salariile sunt mai mici”, a precizat Dorin Cristea.

Pe 9 septembrie, în Vrancea încep anul şcolar circa 50.000 de elevi şi peste 4.000 de profesori. AGERPRES