IŞJ Vrancea cere profesorilor să se gândească la un program flexibil, să nu ţină elevii foarte mult în faţa calculatorului

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, Daniela Marchitan, susţine că profesorii trebuie să se gândească la un program de lucru flexibil, cu ore reduse şi pauze mai lungi, pentru a nu ţine elevii foarte mult în faţa calculatorului, mai ales în cazul elevilor din clasele mai mici.

“Am recomandat profesorilor un program mai flexibil, să-şi gândească programul în aşa fel încât copiii să nu fie obligaţi să stea prea mult în faţa calculatorului sau telefonului. Adică o reducere a orelor, o pauză mai mare între ore. Şi sper că s-a ţinut cont de aceste recomandări. Mai ales în cazul elevilor mai mici trebuie să se ţină cont de acest lucru. O să mai facem verificări şi în perioada următoare cu privire la acest aspect”, a declarat inspectorul Daniela Marchitan.

În această perioadă, aproximativ 52.000 de elevi de generală şi liceu din Vrancea ar trebui să facă lecţii online, însă o parte dintre ei nu au acces la tehnologii pentru a putea intra în contact cu profesorii. Pentru aceştia, reprezentanţii IŞJ Vrancea au găsit metode alternative şi dau asigurări că toţi elevii vor avea media încheiată pe semestrul II, dar şi că profesorii nu vor pune absenţe celor care nu participă la cursurile online.

“Vor avea situaţia şcolară încheiată inclusiv elevii care nu dispun de mijloace moderne de comunicare, care nu dispun de o tabletă sau telefon pentru a se conecta la internet. Încercăm să fim cât mai flexibili în ceea ce priveşte încheierea situaţiei şcolare. În zonele în care nu se poate altfel, putem trimite inclusiv prin poştă teme sau referate pentru copii. Profesorii nu au voie să pună absenţe elevilor care nu participă la lecţiile online şi am anunţat acest lucru”, a precizat Daniela Marchitan.

În judeţul Vrancea, câteva primării s-au gândit deja să vină în sprijinul elevilor, achiziţionând tablete pentru a facilita educaţia online. De asemenea, un operator de telefonie mobilă s-a oferit să le dea elevilor SIM-uri gratis, pentru a putea avea acces la internet. AGERPRES