Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti un dosar cu nereguli de la Şcoala Gimnazială nr.115 şi a demis-o pe directoarea acestei unităţi de învăţământ.

„Corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a descoperit, la centrul zonal de evaluare pentru examenele din cadrul Evaluarii Naţionale, de la Şcoala Gimnazială nr. 115, 18 lucrări care prezentau neconcordanţe în ceea ce priveşte nota pusă pe teze şi nota afişată la unităţile de învăţământ de unde aparţin elevii. Dintre cele 18 lucrări, în 8 cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică. Diferenţele foarte mari dintre nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, iniţial, la 5 dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115”, se arată într-un comunicat de presă al IŞMB remis joi.

Potrivit sursei citate, Corpul de Control al IŞMB a constatat că, în aceste cazuri, se ridică suspiciuni de fraudă sau de neglijenţă şi, drept urmare, în cursul zilei de joi va înainta dosarul întocmit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru investigaţii suplimentare. „IŞMB a decis eliberarea din funcţie a directoarei de la Şcoala Gimnazială nr. 115, care a îndeplinit şi calitatea de preşedinte al centrului zonal de evaluare din cadrul Evaluării Naţionale”, se mai spune în comunicat.

Totodată, IŞMB a convocat părinţii elevilor şi i-a informat în legătură cu situaţia constatată. „IŞMB asigură toţi elevii vizaţi că nota pe care o vor primi este cea reală, conformă cu nivelul de cunoştinţe din lucrările realizate”, precizează reprezentanţii inspectoratului. AGERPRES