IŞMB anunță că unele clase de liceu din planul de şcolarizare nu se vor forma

isjb.jpgUnele clase din planul de şcolarizare la nivel liceal din Bucureşti nu se vor forma, din cauza faptului că la anumite licee nu au fost repartizaţi elevi, a declarat joi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru. “În Bucureşti o serie de clase din planul de şcolarizare nu se vor realiza pentru anul şcolar 2013-2014. Noi am făcut o primă analiză după prima repartizare. Varianta optimistă – nu se fac 75 de clase, varianta pesimistă – nu se fac cam 105 clase, comparativ cu planul de şcolarizare”, a spus Trăistaru.

Potrivit reprezentantului IŞMB, ar putea să dispară în anul şcolar viitor mai ales clase de la liceele tehnologice pe care absolvenţii de gimnaziu nu le-au trecut printre opţiuni. “Aceste clase nu se fac îndeosebi la liceele tehnologice şi atunci vor dispărea aproximativ 100 de norme didactice şi acestea vom vedea cum vor fi repartizate, ce soluţii avem. O parte din ele sunt ocupate prin suplinire sau plata cu ora”, a explicat inspectorul general, care a ţinut să precizeze că nu vor fi afectaţi profesorii titulari.

Joi a avut loc cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a care şi-au exprimat opţiunile, după ce au susţinut examenul de evaluare naţională.

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat prima etapă a repartizării computerizate pe 15 iulie, când au fost repartizaţi peste 99,65% dintre candidaţi (145.392). Dintre cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 504 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost 2.313.342, fiecare elev alegând, în medie, 16 opţiuni. Pentru această sesiune de repartizare, MEN a înregistrat cel mai mic număr de elevi nerepartizaţi din 2001 până astăzi. AGERPRES