Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a propus, intr-o intalnire cu prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, si cu reprezentantii directiilor de invatamant de la primariile sectoarelor 2, 4 si 6, infiintarea a sase campusuri scolare si a 20 de sali de
sport.
In cursul sedintei, reprezentantii directiilor de invatamant au prezentat programul de investitii in infrastructura scolara al autoritatiilor locale din sectoarele respective. Un aspect important discutat in cadrul sedintei a fost stadiul lucrarilor la unitatile de invatamant ce sunt reabilitate prin programul Bancii Europene de Investitii, precum si etapele ce urmeaza a fi parcurse.

Prefectul Catalin Deaconescu a invitat la discutii reprezentanti ai ISMB si ai directiilor de specialitate din primariile de sector pentru a stabili si eficientiza modul in
care sunt transferate fondurile din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului catre primarii, in vederea realizarii de investitii si pentru continuarea si finalizarea proiectelor deja incepute.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, declara la inceputul anului ca in fiecare judet vor fi construite cate trei campusuri scolare. „Vor fi construite cate trei campusuri scolare in fiecare judet, printre care unul pentru grupuri
sportive. Am incurajat fiecare judet sa stabileasca drept prioritara in actiunile sale si un campus cu profil sportiv”
, afirma ministrul Cristian Adomnitei.

Prefectul Capitalei a cerut in luna martie reprezentantilor Primariei Generale o analiza punctuala pentru a afla situatia concreta a procesului de reabilitare a unitatilor de invatamant din programul Bancii Europene de Investitii (BEI), care a fost semnat la Bucuresti in octombrie 2003 intre BEI, Primaria Capitalei si Guvern.

Catalin Deaconescu cerea totodata acolo unde este cazul rezilierea contractelor privind reabilitarea infrastructurii educationale din Capitala, avand in vedere faptul ca lucrarile nu au fost finalizate, unele nici nu au fost incepute, iar acolo unde au fost facute lucrari, acestea sunt de foarte proasta calitate.

Prefectura Capitalei reclama, inca de anul trecut, faptul ca trei sferturi din scolile prinse in programul BEI sunt lasate in paragina, iar in unitatile in care a inceput executia, lucrarile sunt intarziate foarte mult.