Până pe 19 aprilie 2019, liceele pot participa la competiția Susțin educația financiară în comunitatea mea, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactiv.

Competiția este adresată tuturor liceelor din țară, iar participarea presupune parcurgerea de către elevi a cursului online de educație financiară ABCdar bancar.

Cursul ABCdar bancar este dezvoltat prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire și facilitează  o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video și teme de documentare, simulări ale proceselor de economisire și quiz-uri.

Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

La ediția pilot, derulată în 2018, au participat peste 5.000 de elevi din 111 licee, iar câștigător a fost desemnat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

„Competiția a creat posibilitatea ca sute de elevi să fie implicaţi în activități de educație financiară. Copiii care au participat la acest proiect vor continua procesul de informare și vor deveni adulți care vor lua decizii importante, în cunoștință de cauză. Educația financiară îi va ajuta să anticipeze anumite situații, să investească în mod inteligent, să economisească pentru pensie și, nu în ultimul rând, să crească nivelul de trai al lor și al comunității din care provin”, spune profesor Daniela Neamţu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamţ.

Competiția face parte din programul de educație financiară „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Începând cu 2010, peste 48.000 de elevi au beneficiat de programele de educație financiară dezvoltate de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar și liceu, pe o durată de mai mulți ani, devenind un model de sustenabilitate a investițiilor în educație.

Regulamentul competiției și informații suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.