Guvernul Romaniei a emis o Hotarare prin care realoca judetului Arad banii pe care autoritatile locale nu au reusit sa ii cheltuiasca anul trecut pentru modernizarea scolilor, a anuntat prefectul Gavril Popescu.
Potrivit prefectului, Guvernul a alocat 1,7 milioane de lei pentru reparatii capitale si utilitati in institutiile de invatamant preuniversitar si 3 milioane de lei pentru construirea si consolidarea campusurilor scolare de la Nadlac si Arad. Popescu a precizat ca in zona vizata pentru construirea celor doua campusuri din municipiul resedinta de judet exista suficient teren, asta desi autoritatile locale sustin contrariul.

„Banii pe care autoritatile locale nu au fost in stare sa ii cheltuiasca anul trecut au venit inapoi. Teren este, asa ca nu mai trebuie decat vointa, dorinta si putinta. Trebuie insa ca cei responsabili sa reactioneze de aceasta data rapid, ca sa nu ne trezim iarasi ca trebuie sa trimitem banii inapoi Guvernului”, a precizat prefectul.

El a mai precizat ca printr-o alta Hotarare de Guvern, judetul Arad a mai primit de asemenea, suma de 3,4 milioane de lei, la capitolul „Infiintarea si modernizarea scolilor de arte si meserii”. Banii sunt destinati Colegiului Economic din municipiul Arad si Scolii Generale din comuna Varfurile, alte 6,4 milioane de lei fiind repartizati pentru reparatii, reabilitari si investitii in alte scoli din judet.