Judeţul Covasna se situează pe primul loc la nivel naţional în topul promovabilităţii la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, cu un procent de aproape 37%. Potrivit rezultatelor finale date publicităţii de către Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, la examen au participat 295 de candidaţi, iar 109 au fost declaraţi admişi, prin urmare procentul de promovare a fost de 36,95%, faţă de 35,59% înainte de rezolvarea contestaţiilor.

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate de absolvenţii liceelor cu profil tehnologic, unde promovabilitatea a fost de aproape 27,5%. La filiera teoretică au promovat 41,12%, iar la cea vocaţională 49,18%. Elevii de la clasele cu predare în limba maghiară au obţinut rezultate mai bune la sesiunea din toamnă faţă de cea din vară, procentul celor promovaţi fiind de 41,23% la secţia maghiară şi de 22,39% la secţia română.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, judeţul Covasna se află pe primul loc la nivel naţional în topul promovabilităţii la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an.

În sesiunea din vară, procentul de promovare în judeţul Covasna a fost de 69,36% după soluţionarea contestaţiilor. AGERPRES