bac_elevi.jpgJudeţul Giurgiu se situează pe ultimul loc din ţară privind promovabilitatea la sesiunea de bacalaureat din această vară, cu un procent de reuşită al absolvenţilor de liceu de 36,02%.

„Anul trecut am înregistrat la nivelul judeţului Giurgiu un procent de promovabilitate de 38,7% după soluţionarea contestaţiilor şi ne-am situat pe penultimul loc la nivel naţional din punct de vedere al promovabilităţii la Bacalaureat, iar în acest an procentul de promovabilitate de 36,02% ne situează pe ultimul loc la nivel naţional după prima sesiune a bacalaureatului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Ea spune că la prima sesiune a bacalaureatului din acest an în judeţul Giurgiu s-au înscris 2.103 absolvenţi de liceu din seria din acest an şi din cele anterioare.

În timpul bacalaureatului, patru elevi care au susţinut examenul în judeţul Giurgiu au fost eliminaţi din examen pentru încercarea de a copia, unul din localitatea Mihăileşti, doi din Giurgiu şi unul din localitatea Hotarele. Cei care au fost eliminaţi din examen pentru copiat vor mai putea da bacalaureatul abia peste trei ani. AGERPRES