Aproape jumătate din necesarul de tablete care le vor fi distribuite elevilor din judeţ, în cadrul programului „Şcoala de acasă”, a sosit și vor fi predate unităţilor de învăţământ, de unde părinţii le vor ridica în condiţii de comodat, a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

Potrivit acestuia, din necesarul de 6.367 de tablete solicitate de inspectorat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării au sosit 3.000 de tablete, restul urmând să ajungă până în data de 21 decembrie. Cele mai multe vor fi distribuite în mediul rural, unde cererea este mai mare. Pe lângă acestea, în şcoli mai este nevoie de încă aproape 1.000 de tablete, care vor sosi ca donaţii, sponsorizări de la diferite organizaţii nonguvernamentale sau vor fi achiziţionate de primării.

„Sunt trei criterii pentru care se aplică programul ‘Şcoala de acasă’ şi anume: dacă în familie nu există niciun echipament informatic, dacă există unul singur dar în familie sunt doi sau mai mulţi fraţi elevi şi dacă familia deţine un singur echipament dar este folosit de mai mulţi membri, inclusiv pentru telemuncă. (…). Pentru acea diferenţă de laptopuri (aproape 1.000 n.r.) am discutat deja cu cei de la Rotary, care vor achiziţiona aproape 100 de tablete noi pentru nevoia identificată de noi. Cu siguranţă, ne îndreptăm spre autorităţile publice locale, iar dacă nu reuşim să acoperim necesarul în trei săptămâni, unităţile de învăţământ vor pune la dispoziţie resursa care este în unitatea de învăţământ, respectiv laptop şi PC. Sunt unităţi de învăţământ în mediul rural care au laboratoare de informatică aproape noi, obţinute prin donaţii de la companii”, a detaliat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă. AGERPRES