Dintre cei 716 candidati care s-au prezentat, in Bistrita-Nasaud, la examenul de titularizare, aproape o jumatate (46%) au reusit sa obtina o nota peste 7, ceea ce inseamna ca au dreptul sa ocupe un post titularizabil.
Un singur candidat a reusit sa obtina nota 10 la acest concurs, la disciplina arte vizuale, in timp ce nota cea mai mica a fost 1,45, obtinuta de o invatatoare din mediul rural.

Potrivit inspectorului scolar Octavian Biris, alti 258 de candidati au obtinut note intre 5 si 6,99, iar restul – adica 128 – au obtinut note intre 1 si 4,99. Cei cu note mai mici de 7 pot ocupa un post de suplinitor, in functie de numarul de cereri.

In urma afisarii rezultatelor la titularizare, la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud (ISJ) s-au depus 54 de contestatii, rezultatele finale, dupa analizarea acestora, urmand sa fie afisate pe 25 iulie.

In acest an, ISJ a scos la concurs 960 de posturi, dintre care 252 titularizabile. Au fost depuse aproape 1.200 de dosare din partea candidatilor, insa doar 716 s-au mai prezentat la examen. Doar 52 dintre candidatii care nu s-au prezentat la examen si-au motivat absenta prin probleme personale sau de sanatate.