isj gorj.jpgCirca jumatate dintre totalul de 180 de functii de directori de scoli din judetul Gorj sunt ocupate prin delegatie, potrivit unei statistici oferite de Inspectoratul Scolar Judetean. Potrivit reprezentantillor ISJ, nu mai putin de 80 de directori au fost numiti in acest an, prin delegatie in fruntea scolilor, liceelor sau gradinitelor.

Situatia este asemanatoare si la nivelul institutiei, acolo unde au fost delegati 22 de inspectori scolari, numarul normelor din inspectorat ajungand, in momentul de fata, la 36. Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Gorj, Vasile Antonie, a declarat ca, desi niciunul dintre dascalii cu functii de directori nu a trecut niciun examen care sa le ateste capacitatile de manager, in maxim doua saptamani, acestia ar putea trece prin emotiile unui astfel de examen.

„Dupa ce o sa intre in vigoare noua metodologie, in aproximativ doua saptamani o sa se organizeze concursuri pentru functiile de directori la nivelul tuturor unitatilor de invatamant”, a precizat inspectorul scolar general adjunct. Acesta a mai precizat ca si anul trecut situatia a fost asemanatoare. Astfel, un numar de 67 de scoli au fost incadrate cu directori cu delegatie deoarece dascalii, majoritatea din mediul rural, nu s-au prezentat la concurs. Un raport al ISJ Gorj privind starea invatamantului din judet arata ca motivul pentru care dascalii nu s-au prezentat la concurs a constat in dificultatea obtinerii punctajului minim de promovare, existand totodata si o oarecare lipsa de interes a acestora. AGERPRES