junior summer university.jpgVoluntarii Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai (OSUBB) pregatesc elevii de clasa a XI-a din toata tara pentru a doua editie a proiectului educational Junior Summer University.

Potrivit unui comunicat transmis presei, din 8 mai, membrii OSUBB au dat startul la prezentari prin liceele din tara, pentru a informa elevii asupra oportunitatilor oferite de acest proiect. Campania de promovare se va desfasura pe parcursul intregii luni. Proiectul Junior Summer University se va desfasura anul acesta in perioada 16 – 29 iulie 2009.

Activitatea principala a proiectului presupune simularea procesului de predare, invatare si evaluare din UBB pentru 360 de participanti care vor absolvi in acest an clasa a XI-a. Timp de 13 zile, elevii participanti vor urma cursurile si seminariile facultatii alese in formularul de inscriere, vor sustine examene si vor lua contact cu mediul academic clujean. Astfel, ei vor avea ocazia sa experimenteze din plin ceea ce presupune viata de student.

Programul oferit de organizatori include si dezbateri pe teme de educatie non-formala si reprezentare studenteasca, insa activitatile de destindere si socializare nu vor lipsi din programul oferit de organizatori. Junior Summer University este un proiect in premiera in Europa de Est, implementat de OSUBB in anul 2008 la nivel national si se doreste a se consolida ca program ce detine calitatile unui ghid practic pentru elevii care doresc sa isi continue studiile la nivel universitar, oferindu-le o perspectiva clara asupra posibilitatilor de urmat in cadrul UBB sau in facultatea pe care doresc sa o urmeze, ca parte a evolutiei lor profesionale.