Absovenţii penultimului an de liceu care vor să urmeze o facultate, dar nu s-au decis care să fie aceasta, pot să se înscrie în luna iulie într-un proiect al Universităţii Babeş-Bolyai care să-i ajute în acest sens. Proiectul se numeşte „Junior Summer University” şi este organizat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), cu scopul informării elevilor de liceu asupra ofertei educaţionale.

„Proiectul se adresează unui număr de 230 de elevi care au absolvit în acest an clasa a XI-a, în România, şi care încă nu au o idee clară asupra domeniului în care îşi doresc să profeseze. Ideea proiectului ‘Junior Summer University’ vine în contextul creşterii ratei abandonului şcolar, cauzat de alegerea unei facultăţi în necunoştinţă de cauză. În fiecare an, tot mai mulţi tineri se lovesc de problema incompatibilităţii aptitudinilor lor cu cele cerute de domeniul vizat, ceea ce îi determină să renunţe la studii”, a explicat joi Rucsandra Pintea, din partea OSUBB.

Timp de 14 zile, elevii vor fi cazaţi în Campusul Haşdeu şi vor participa la cursurile facultăţii pentru care şi-au manifestat interesul, pentru ca la final, pe baza unei evaluări, să poată decide dacă vor urma acest drum şi în viitor. Tinerii vor participa la câteva cursuri care îi vor introduce în universul domeniului ales de ei, dar şi la alte acţiuni organizate de OSUBB, menite să le prezinte mai în detaliu atât oraşul Cluj-Napoca, în care vor locui pentru câţiva ani, dar şi mediul universitar. „Junior Summer University” se va desfăşura între 17-31 iulie 2014.

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), înfiinţată în 1997 ca organizaţie non-guvernamentală, constituită la nivel de Universitate, în scopul reprezentării drepturilor şi intereselor tuturor studenţilor din UBBO, este singura care are contact cu studenţii din toate facultăţile din UBB. AGERPRES